English version

<<

[11.06.2012]

„ДОВИЖДАНЕ, ДЕТСКА ГРАДИНА! ЗДРАВЕЙ, ПЪРВИ КЛАС!”

Поредният 31 май, с поредната доза хубаво настроение в ЦДГ „Атанас Неделчев”! Белочерковската детска градина изпрати поредния випуск деца, завършили подготвителната група. Бляскавата празнична украса и ведрите детски личица със завидно гостоприемство посрещнаха своите гости: инж. Венцислав Иванов – Зам.кмет на Община Павликени , Албена Тодорова- Кмет на Бяла черква, Цветан Цветков - общински съветник, , Петя Георгиева – директор на ОУ „Бачо Киро”, Татяна Цонева – учител на бъдещите първокласници, ръководители на фирми, родители. С голямо умиление и топли усмивки, празника преживяха и бивши учителки и служителки в детския дом. Тържеството беше подготвено и в чест на 130-годишния юбилей на предучилищното възпитание в България.

С открити уроци, модерни танци, песни и разнообразни изяви, децата отпразнуваха завършването на предучилищното си възпитание и показаха, че са готови да станат първокласници.

„АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ” – така озаглавиха детското мероприятие, специално подготвено от Ваня Маркова – директор на детската градина, старши учител Грета Борисова и музикален ръководител Десислава Стефанова. Впечатляваща беше една от игрите - децата, разделени в два отбора, се състезаваха в надпреварата да разпознаят портретите на български възрожденци и видни личности, родени в Бяла черква и да назоват техните имена . В презентацията, подготвена от Историческия музей, бяха включени и фотографии на сгради на културните и образователни институции и паметниците в родния ни град. Децата чудесно се справиха със задачата и доказаха, че като типични белочерковчани, растат възпитани родолюбци и достойни граждани на Бяла черква и България!

Грейналите детски лица, игривите песни, динамичните танци и изпълнения под звуците на най-новите музикални хитове, създадоха невероятно настроение, за което децата и техните възпитатели получиха заслужени подаръци и поздравления.

И този път ЦДГ „Атанас Неделчев” получава поредното „Браво”, за изумителния позитивизъм и хъс за работа!

<< |

 5220 , , -1869, . 06134/ 2509, 2549