English version

<<

[16.02.2010]

ПАРАД НА МАСКИТЕ ПОСЛУЧАЙ ЗАГОВЕЗНИ

На 13 февруари 2010 г.вечерта в Бяла черква беше празнично. Площадът се изпълни с хора в очакване на карнавала. Но тази година честването беше обогатено с едно друго събитие - откриването на панорамното осветление на Паметника - Камбанария, изработено по проект на белочерковските младежи Ирослав Друмев и Петър Русев и финансиран от Ротари клубовете София - Витоша, Велико Търново, Габрово и Горна Оряховица. Тържествената церемония се състоя в присъствието на представители на „Ротари” клуб София - Витоша, които останаха в Бяла черква , за да отпразнуваме заедно Сирни Заговезни и Трифон Зарезан. Слово произнесе кмета на Бяла черква Албена Тодорова, след което даде думата на Йордан Йорданов - белочерковец от софийския Ротари клуб, благодарение на когото се свързахме с ротарианските ни приятели. От този ден занапред всяка вечер Паметникът - Камбанария ще свети с ефектно осветление.

Множество граждани и гости излязоха в студената дъждовна вечер, за да бъдат зрители и участници в карнавалното шествие.Повечето от маските представяха герои от приказки или филми - Маша и мечокът, Батман, Спайдърмен, Снежанка, Калинка и др. Имаше и маскирани на европейска тематика - пратеник от Брюксел и европейски Хитър Петър.

Карнавалът беше организиран от читалището, а председател на журито беше дългогодишният японски приятел на белочерковци Макото Кимура, който неочаквано се появи и сред участниците като „зарезанджия”. Наградният фонд беше изключително богат, тъй като освен читалището в него се включиха и местни фирми и граждани.

<< |

 5220 , , -1869, . 06134/ 2509, 2549